Šofér řídil se dvěma zákazy a kradenými značkami

Bílý Fiat s kradenými registračními značkami upoutal pozornost strážců zákona při průjezdu Brnem už v půli března. Po jeho zastavení policisté zjistili, že řidič nemá za volantem co dělat – měl totiž dva platné zákazy řízení. Policisté zveřejnili video.

„Lustrací v evidencích totiž zjistili, že registrační značky, které na něm byly připevněné, jsou nahlášené jako odcizené. Informaci proto předali kolegům, jejichž směrem vůz právě jel. Ti jej potom spatřili a zastavili v ulici Vídeňská u Ústředního hřbitova,“ uvedl k zahájení neobvyklé silniční kontroly policejní mluvčí David Chaloupka.

„Když se následně řidiče ptali, jak ke značkám přišel, tvrdil, že je našel v lese. K vysvětlování toho měl však více. Policisté totiž zjistili, že šofér, kterého mají před sebou, neměl za volantem vůbec co dělat. Má totiž aktuálně dva platné zákazy řízení,“ dodal mluvčí.

Vozidlo tak skončilo na odtahovce a jeho řidič na policejní služebně. Pro svou jízdu se zákazem řízení je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.