Opilý vandal poškodil deset zaparkovaných aut

Netradiční způsob vybití zlosti si v noci na pátek zvolil šestadvacetiletý muž, který kopanci poškodil deset zaparkovaných vozidel. Jeho jednání neuniklo pozornosti všímavého svědka, který na místo přivolal strážníky.

Poškozené vozidlo | Foto: MP Brno

Hlídka městské policie brzy po ohlášení lokalizovala podezřelého muže odpovídajícího detailnímu popisu. Opilý mladý muž své jednání nezapíral a ukázal, která vozidla poškodil. Pohnutky svého jednání ale hlídce vysvětlit nedokázal.

Svým chováním měl vandal poškodil celkem deset zaparkovaných vozidel. „Většina z nich měla skutečně ulomené zpětné zrcátko, u jednoho našli strážníci vylomenou registrační značku, která ležela opodál,“ popsali strážníci v pátečním přehledu událostí.

Přístroj k provedení odborného měření po provedené dechové zkoušce indikoval přes dvě promile alkoholu v krvi. Jelikož strážníci situaci vyhodnotili, že pravděpodobně došlo ke spáchání trestného činu, přivolali na místo své republikové kolegy a případ jim předali k dalším úkonům.

Za poškození cizí věci a způsobení škody nikoli nepatrné, pachateli v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.