Silně opilý muž bez řidičáku otočil auto na střechu přímo před hlídkou strážníků

O tom, že alkohol za volantem je trvalým problémem na silnicích se znovu mohli přesvědčit obyvatelé sídliště v Novém Lískovci. Značně podnapilý jednačtyřicetiletý muž zde zaměstnal po kuriózní nehodě všechny základní složky IZS.

Strážníci na svém Facebookovém profilu zveřejnili video z palubní kamery služebního vozidla, které zachycuje vyvrcholení celé situace.

Nehoda se stala v neděli kolem čtvrté hodiny odpoledne na okraji sídliště. Hlídku strážníků přivolal svědek, který si opilého řidiče všiml a sledoval, jak při vyjíždění z parkovacího místa dvakrát havaroval. Následně, při průjezdu ulicí Plachty, silně opilý řidič narazil do zaparkované škodovky takovým způsobem, že náraz skončil převrácením jeho vlastního vozidla na střechu.

„Strážníci okamžitě vyběhli ze služebního vozidla a peugeot otevřeli. Muži schoulenému na stropě převráceného vozu pomohli ven a odvedli ho do bezpečné vzdálenosti. Okamžitě požádali o příjezd záchranných složek a udržovali okolní cesty volné. Řidič neměl na těle patrná žádná zranění, jeden ze strážníků dál pečlivě sledoval jeho stav,“ popsali sled události strážníci na svém Facebookovém profilu.

Řidič, jenž měl vůbec problém zformulovat srozumitelnou větu, hlídce přiznal, že před jízdou vypil půl láhve rumu. Strážnící také na místě zjistili, že muž nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění k řízení motorových vozidel.

Na místo nehody tak vyjeli policisté, kteří nehodu zdokumentovali a případ dále prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu.

Kromě policistů, posádky zdravotnické záchranné služby, cisternových automobilových stříkaček a rychlého zásahového automobilu na místě zasahoval i vyprošťovací automobil brněnských hasičů.