Řidič předjížděl před horizontem, při čelní srážce zemřel

K tragické dopravní nehodě 4 vozidel došlo v pátek večer na silnici I/54 mezi Vracovem a Bzencem na Hodonínsku. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby, jednoho z řidičů se však zachránit už nepodařilo.

Nehodu měl způsobit řidič osobního automobilu Dacia, který předjížděl před horizontem. Ještě než svůj manévr stihl dokončit, střetl se čelně s protijedoucím fordem. Bohužel i přes veškerou snahu zasahujících jednotek se muže, který zůstal ve vraku vozu zaklíněn a byl po vyproštění resuscitován, nepodařilo zachránit. Svým zraněním na místě podlehl a lékař musel konstatovat jeho smrt.

„Třicetiletý šofér, pravděpodobný viník nehody, srážku nepřežil. Dvě další osoby byly zraněny těžce a jedna lehce,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hasiči zajistili místo nehody proti požáru a také zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po zadokumentování nehody asistovali při odstraňování havarovaných vozů ze silnice. Komunikace byla během zásahu uzavřená a Policie ČR zajišťovala odklon dopravy na objízdné trasy.

Foto:HZS JmK