Cestující odmítal vystoupit z autobusu, skončil v poutech

Muž porušující přepravní řád odmítal na pokyn řidiče opustit prostředek hromadné dopravy. Ven z autobusu ho dostali až přivolaní strážníci.

Městskou policii přivolal do Nádražní ulice v pátek po půlnoci řidič autobusu, který obsluhoval noční autobusovou linku. Na operační středisko se pracovník dopravního podniku obrátil poté, co jeden z cestujících odmítal uposlechnout jeho výzvy k opuštění dopravního prostředku.

Nespolupracující cestující si však nic nedělal ani z pokynů vyslané hlídky pořádkové jednotky městské policie. „Také její výzvy zůstaly bez odezvy, proto třicetiletého cestujícího strážníci z autobusu vyvedli. To se mu však vůbec nelíbilo, začal být agresivní a hrozilo, že hlídku napadne,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků v pátečním přehledu událostí.

Cestující nakonec skončil v poutech a byl předveden ke zjištění totožnosti na policejní oddělení. „Podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, kterého se Brňan dopustil neuposlechnutím výzvy strážníků, hlídka oznámila úředníkům,“ dodal mluvčí.